Potrivit presei germane, în autobuz erau zeci de muncitoare românce, care au venit la cules. Maşina se îndrepta către o fermă din Schwagstorf, în landul Saxonia Inferioară. La intrarea într-un sens giratoriu, maşina a derapat şi s-a răsturnat.

Dintre cei 44 de răniţi, 6 sunt în stare gravă. O persoană a rămas blocată în rămăşiţele autocarului şi a fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare.

Anchetatorii nu exclud varianta unei defecţiuni tehnice, care să fi dus la tragicul accident. În total, 17 ambulanţe şi 2 elicoptere au fost trimise să intervină pentru salvarea româncelor.

Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea victimelor și starea de sănătate a acestora, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de MAE.

„Precizăm că operațiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfășurare. În funcție de informațiile oficiale transmise de autoritățile locale, vom reveni cu date actualizate. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul și păstrează în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

În urma accidentului, traficul a fost închis pe şoseaua B51, care leagă localităţile Bad Essen şi Schwagstorf.

Sursa: observator.tv