Echipajul de terapie intensivă C1 al ISU Hunedoara în ”casă nouă”

Astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara a avut loc inaugurarea noului punct în care își va desfășura activitatea echipajul de terapie intensivă ce deservește autospeciala tip C1. La eveniment au participat atât conducerea Consiliul Județean și a Instituției Prefectului județului Hunedoara, cât și șefii inspectoratelor de poliție și jandarmi, precum și medicul coordonator UPU Deva.

Încăperile, aflate în incinta clădirii administrative a I.S.U. Hunedoara, au fost renovate și dotate la standarde înalte de comfort cu fonduri alocate de Consiliul Județean Hunedoara.

”Echipajul de terapie intensivă, mutat astăzi în casă nouă, este alcătuit dintr-un medic, specializat în medicina de urgență, un asistent și doi paramedici. Echipa intervine cu o autospecială, operaționalizată în anul 2015, care este considerată o secție de terapie intensivă mobilă fiind dotată cu aparatură și materiale sanitare care permit acțiuni medicale complexe și menținerea în viață a unor pacienți grav traumatizați”, spune lt.col. Viorel Demean, inspector șef al ISU Hunedoara.

Acesta a mai arătat că modulul de terapie intensivă a intervenit, de la operaționalizare, la 1019 cazuri și a salvat aproape 1000 de oameni.

[slideshow_deploy id=’13835′]