Drumurile județene, incluse într-un program de dezvoltare

1o drumuri județene au fost incluse de Consiliul Județean Hunedoara într-un program de dezvoltare. Pe agenda Consiliului Județean Hunedoara s-a aflat un proiect de hotărâre care prevedea “aprobarea notelor conceptuale şi temelor de proiectare pentru „Reabilitare Drumuri Judeţene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi promovarea patrimoniului economic şi cultural al judetului Hunedoara”.

Cele 10 drumuri județene sunt:

DJ687E      HUNEDOARA-TELIUCUL INFERIOR

DJ687D      TELIUC-TOPLIŢA

DJ687A      HĂŞDAT-HAŢEG

DJ687C      HAŢEG-RĂCHITOVA

DJ687L       DJ687C-DJ687G

DJ687G      TOTEŞTI-DENSUS-ŞTEI

DJ685         CARNESTI-BARAJ TREI APE

DJ686D      DJ685-DJ686

DJ686         SÂNTĂMĂRIE ORLEA-RÂUSOR

DJ668         BRETEA ROMÂNĂ – CĂLAN

Potrivit, lui  președintelui CJH, Mircea Bobora, inițiatorul proiectului de hotărâre, modernizarea drumurilor va duce la creșterea numărului de turiști.

 

“Având în vedere promovarea patrimoniului cultural şi turistic din Judeţul Hunedoara, ceea ce duce la creşterea fluxului de turişti şi a veniturilor în judeţul Hunedoara, se elaborează nota conceptuală şi tema de proiectare pentru urmatoarele obiective: „Reabilitare Drumuri Judeţene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al judetului Hunedoara” (…). În urma realizării acestor obiective de investiţii se vor îmbunătăţi condiţiile de circulaţie şi a suprafeţelor de rulare, se va mări capacitatea portantă a tuturor tronsoanelor  de drumuri. Reabilitarea tronsoanelor de drumuri propuse, vor duce la creşterea fluxului de turişti români si mai ales străini în judeţul Hunedoara, la promovarea patrimoniului cultural şi nu în ultimul rând la creşterea considerabilă a veniturilor micilor investitori din zonele care asigură servicii de cazare, alimentaţie publică, ecoturism. Toate acestea vor contribui în mod pozitiv la consolidarea bugetului propriu al judeţului”, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)