Toamna disponibilizărilor

În această toamnă vor avea loc disponibilizări la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. concedierile colective vor avea loc în două tranșe.

“În bugetul de venituri și cheltuieli s-a prevăzut pentru anul 2017 ca disponibilizarea celor 378 de salariați să se facă în două etape în funcție de epuizarea rezervelor de cărbune deschise și pregătite, astfel că la data de 31.12.2017 efectivul SNIMVJ va fi de 502 persoane (880 persoane-378 persoane). SNIMVJ este determinată să accelereze procesul de restructurare și ca urmare, să efectueze concedierea colectivă în două etape: în prima etapă, 174 salariați. Concedierea va avea loc în termen de 90 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor de șomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la SNIMVJ SA, conform art. 2 din OUG 36/2013, estimat – începând cu data de 1 octombrie 2017. În etapa a doua, 204 salariați. Concedierea va avea loc în perioada noiembrie – decembrie 2017”, arată hotărârea Consiliului de Administrație al SNIMVJ.

 

Au fost stabilite mai multe criterii în baza cărora se vor realiza concedierile colective.

 

“Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concedieri sunt: salariații care îndeplinesc cumulativ condițiile de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; salariații care îndeplinesc condițiile pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare, conform prevederilor Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2017; salariații care își aduc un aport redus în desfășurarea procesului de producție datorită absenței din unitate (indiferent de cauza absenței); alți salariați, la cerere, cu analizarea fiecărui caz în parte de către o comisie unică stabilită la nivelul SNIMVJ”, mai prevede documentul.

Salariații de la SNIMVJ care își vor pierde locurile de muncă vor beneficia de salarii compensatorii, dar și de venituri de completare.

[slideshow_deploy id=’13837′]