FISCUL a confiscat jucării contrafăcute în valoare de peste 288.000 de euro

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au confiscat la începutul acestei săptămâni jucării care păreau a fi contrafăcute cu o valoare de piață de 288.200 euro, produsele fiind importate din China de către o firmă din București, a anunțat, miercuri, ANAF.

„Luni, 28.08.2017, în cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, inspectorii vamali și inspectorii antifraudă au identificat un container care conținea jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de 288.200 euro. Analiza de risc a relevat 19.212 jocuri de construcție din material plastic, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală”, precizează ANAF într-un comunicat remis AGERPRES.

Bunurile au fost importate din China de către o firmă cu sediul în București și au fost reținute în conformitate cu prevederile legale, fiind demarată procedura prevăzută de Regulamentul UE nr. 608/2013 privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală de către autoritățile vamale.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]