Cum a descoperit jurnalistul Ilie Pintea, Hunedoara din Afganistan ?

Aflat din nou în ”misiune” în tabăra NATO din Kandahar, în Afganistan, jurnalistul Ilie Pintea – corespondentul din Valea Jiului al Radio România Actualități, a avut frumoasa surpriză de a constata că trupele americane dislocate în teatrul de război din Afganistan cunosc și apreciază… județul Hunedoara.

Ilie Pintea relatează cum, într-una din zilele trecute, în sediul Comandamentului american din Kandahar, unde urma să înregistreze un interviu cu comandantul Task Force Devil Strike, lt.col. Joseph Greay, nu mică i-a fost surpriza să găsească un poster cu… Castelul Corvinilor.

”Fotografia asta e despre cât de mică-i lumea. Am găsit posterul cu Castelul Corvinilor nu în vreun birou de prin județ, ci în sediul Comandamentului american din Kandahar, unde trebuia să ne întâlnim cu locotenent-colonelul Joseph Geary, comandantul Task Force Devil Stike. A fost de-a dreptul emoționant să dau de ceva atât de drag mie tocmai aici, și m-am bucurat să le spun americanilor câte ceva despre castelul ăsta atât de frumos. Nu știu alții cum sunt, dar hunedoreanului din mine i-a crescut inima văzând tocmai aici, în Afganistan, imaginea asta – ceea ce vă doresc și vouă”, a ținut să ne împărtășească din această frumoasă experiență, Ilie Pintea, într-o postare pe pagina sa facebook.

Noile experiențe de care jurnaliștii români Ilie Pintea și Mario Balint, trimișii speciali ai Radio România Actualități în teatrul de război din Afganistan, constituie subiectul unor inedite radioreportaje pe care le puteți asculta la postul național de radio, în direct, în aceste zile. Totodată, Ilie Pintea și Mario Balint înregistrează de zor imagini foto și video pentru o nouă expoziție multimedia care va fi prezentată la finalul acestui an, sperăm și în Valea Jiului, nu doar la București.

 

[slideshow_deploy id=’19661′]