Pregoterm Vulcan monitorizată de CJ Hunedoara

Firma care se ocupă de transportul deșeurilor menajere din Valea Jiului este sub lupa lui Bobora și a fost avertizată că dacă nu-și va respecta angajamentele va suporta consecințele.

 

Societatea de salubritate aflată sub autoritatea municipalității Vulcan se ocupă de tot ce înseamnă gestionarea deșeurilor menajere la nivel de Valea Jiului și și-a luat angajamentul că va goli deponeul tempoarar de stația intermediară din Dâlja-Petroșani. La groapa provizorie din Petroșani au fost depozitate circa 7000 de tone de deșeuri, care ar trebui transportate către deponeul de la Bârcea. ”Noi am deschis deponeul provizoriu de la Dâlja, iar acolo s-au depozitat 7000 de tone. Am avut un mare avantaj că am putut depăși sărbătorile de iarnă și primele luni de iarnă ale anului 2017 . Cele 7000 de tone, Primăria Vulcan și Pregoterm s-au angajat că le transportă în aproximativ patru luni. O să fie golit deponeul de la Dâlja la începutul lunii octombrie, dar ce vă pot spune este că din acest deponeu s-au transportat până acum aproximativ 3800 de tone de deșeuri. Le-am promis celor de la Pregoterm, că dacă nu vor finaliza în septembrie golirea deponeului de acolo, eu o să trimit Garda de mediu, să le dea toate amenzile posibile, pentru că avem un contract. Eu cred că nu o să se ajungă la treaba aceasta, pentru că mi-au promis că vor transporta în ritmul solicitat de noi”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora.

Șeful Consiliului Județean Hunedoara spune că se acordă o atenție sporită și deponeului de la Bârcea, iar în următorii ani ar trebui să devină un exemplu de bune practici pentru ceea ce înseamnă Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor. ”Problema deșeurilor am încercat să o gestionăm bine, nu am gestionat-o la superlativul absolut, dar avem deponeu, se depun deșeurile din județ acolo. Pas cu pas vom realiza obiectivul ca deponeul de la Bârcea să fie un exemplu de bune practici”, mai spune șeful CJ Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27028′]