Taxă de intrare la Casa Memorială ID Sîrbu din Petrila

Autoritățile locale de la Petrila au instituit o taxă de vizitare a Casei Memoriale ID Sîrbu din localitate.  Edificiul urmează a fi deschis spre vizitare, astfel că este necesară instituirea unei taxe modice care să acopere parte din cheltuieli.

“Deoarece se intenționează să se deschidă spre vizitare către publicul interesat, a Casei Memoriale ID Sîrbu, și-n acest sens prin HCL nr. 113/2017 s-au pus bazele unei asocieri, se impune stabilirea unei taxe de vizitare a obiectivului. Considerăm că suma de 5 lei/persoană, reprezintă o taxă accesibilă pentru cât mai mulți doritori de a vizita acest obiectiv, care din punct de vedere cultural ne reprezintă ca și comunitate. Totodată, prin încasarea acestei taxe se vor asigura parțial fonduri pentru întreținerea în condiții optime a acestui obiectiv. De asemenea, conform prevederilor HCL nr. 113/2017, propun ca suma colectată să fie repartizată în mod egal cu asociatul”, arată proiectul de hotărâre supus spre aprobarea consilierilor locali.

 

Vizitarea Casei Memoriale ID Sîrbu, se va face pe bază de bilete de intrare, ce vor fi tipărite în regim special, conform prevederilor legale în vigoare. Potrivit proiectului de hotărâre, “durata maximă de vizitare a Casei Memoriale ID Sîrbu de către o persoană pe baza biletului emis este de 5 lei, este de o oră”.

[slideshow_deploy id=’36591′]