Piața mondială își deschide porțile absolvenților de la UPET

Studenții Universității Petroșani își pot găsit locuri de muncă oriunde. Nu este o teorie, cu practica demonstrează acest lucru. Mai mulți studenți ai Universității din Petroșani sunt plecați cu burse în Franța, iar francezii le-au oferit deja locuri de muncă.

“Noi îi pregătim pentru economia românească, dar și pentru economia europeană. Legislația actuală permițând să se angajeze oriunde șI netrebuind să mai plătească niște studii, nu avem ce face. Suntem bucuroși, deși am fi vrut ca cei mai buni să rămână cadre didactice la Universitatea din Petroșani sau să lucreze în cercetare, dacă ei sunt ceruți și

în afară este un sentiment de mândrie șI de împlinire a faptului că noi am reușit să pregătim niște studenți care să fie competititivi pe piața europeană și mondială și am văzut această mulțumire a celor care i-au preluat în activitatea lor practică șI ne privesc cu alți ochi după ce trimitem asemenea studenți în țările europene. Învățământul nu mai trebuie să fie static. Învățământul nostru îl gândim ca unul dinamic, corelat cu piața forței de muncă, cu cerințele firmelor în care ei îșI vor desfășura activitatea șI de aceea îi trimitem prin aceste proiecte, șI nu sunt puțini, avem circa 70-80 de studenți care pleacă anual în țările europene”, spune rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Conducerea Universității din Petroșani și-a propus să atragă cât mai mulți studenți, oferindu-le acestora programe universitare cu aplicabilitate pe piața muncii. Astfel, studenții care termină cursurile își pot găsi locuri de muncă atât în țară, cât și peste hotare.

[slideshow_deploy id=’13837′]