Școala a început în Parcul central Carol Schreter

Festivitățile dedicate începutului de an școlar au debutat, la Petroșani, în Parcul Central Carol Schreter din localitate. Elevi, părinți, profesori, dar și reprezentanți ai administrației locale și-au dat întâlnire în cadru festiv pentru a da startul începutului de an școlar.

“E un moment important în viața comunității noastre. În primul rând, vreau să îi salut pe copiii noștri, pe părinți, bunici, pe profesorii noștri și pe toți cei care sunt alături de noi în fiecare zi, și aici mă refer la autoritățile publice locale și la toate instituțiile descentralizate care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Petroșani. Este foarte important ca în aceste momente noi să fim alături de copiii noștri, de cei mici care acum încep școala, dar și de cei care trec într-o nouă etapă a pregătirii lor. Pentru municipiul Petroșani și pentru administrația publică locală, în speță Consiliul Local, problema educației este foarte importantă și de fiecare dată am acordat atenția cuvenită acestui domeniu. Fără educație și fără credință nu poate exista nicio comunitate și nu poate exista siguranța sau certitudinea că, copiii noștri vor avea un viitor, aici, acasă. Vreau să îi felicit pe părinți pentru efortul pe care îl fac în fiecare zi, cu toate greutățile care sunt, fie că vorbim de greutăți materiale sau greutăți spirituale reușim să trecem cu ajutorul lui Dumnezeu și cu iubirea nemărginită pe care o avem față de copiii noștri, să trecem peste toate și să mergem înainte”, le-a spus primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, celor prezenți la festivitățile dedicate începutului de an școlar.

În cadrul festivităților dedicate începutului de an școlar au fost premiați, la Petroșani, absolvenții de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională. Rareș Roșulescu, absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 4 Petroșani, Iulia Găldean – Școala Gimnazială IG Duca Petroșani și Adriana Nițescu – Școala Gimnazială IG Duca Petroșani sunt cei care au reușit să obțină media 10 la examenul de evaluare națională. Elena Contoman, Maria Pop, Magdalena Niculescu, Steluța Chifor, Elena Humel și Mădălina Ispas sunt profesorii care i-au îndrumat pe elevii de 10, elevi cu care municipiul Petroșani se mândrește. Un alt elev recompensat a fost Daniel Boldea, absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani. Acesta a obținut cea mai mare medie, la nivel de liceu, la examenul de bacalaureat, fiind admis la o universitate din Cluj Napoca.

[slideshow_deploy id=’36591′]



(Următoarea știre) »