Autoturisme de lux şi sute de mii de euro descperite la percheziții

Două autoturisme de lux și aproape 250.000 de euro, în lei și valută, au fost indisponibilizați de polițiștii din Mehedinți și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, în urma celor 28 de percheziții efectuate astăzi, la persoane bănuite de fraude economice.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil, iar trei bărbați au fost reținuți.

Activitățile s-au desfășurat în județele Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București.

Au fost ridicați 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și au fost indisponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Până la această oră, față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 — 2014, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi creat un circuit infracțional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligațiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăților comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operațiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. și ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăților comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume.

Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăților, pentru disimularea provenienței ilicite a banilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, se arată într-un comunicat al IGPR.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)