Învață virtual să conducă

Elevii care urmează cursurile școlii profesionale ale Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani au, începând din acest an, posibilitatea de a simula conducerea unui autoturism. Municipalitatea de la Petroșani a investit 4000 de euro într-un simulator auto.

„Simulatorul a fost achiziționat cu sprijinul Primăriei, este un simulator didactic, dar cu această ocazie, elevii de la profesională învață să conducă pe simulator și astfel ei iau contact cu ceea ce înseamnă un autoturism, după care ies în teren și fac orele și pe o mașină, nu doar pe simulator. Beneficiul este că se face și o economie de combustibil pentru cele 10 ore pe care elevii le fac pe acest simulator. E un câștig și un plus pentru Colegiul tehnic Dimitrie Leonida”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Profesorul instructor, Ovidiu Colda, ne explică care este aplicabilitatea acestui simulator și cum pot elevii să învețe noțiunile de bază ale condusului folosind simulatorul. Prin utilizarea acestui simulator se reduc și costurile instructorilor auto, care nu mai sunt nevoiți, ca pe teren, să le explice cursanților noțiunile elementare de folosire a unui vehicul. Mai mult, practica pe simulator se scade din cele 10 ore de curs.