Universitatea din Petroșani a conferit titlul de ”Doctor Honoris Causa” unor personalități ale vieții academice și economice din Franța

Relațiile academice, economice și de parteneriat derulate de Universitatea din Petroșani și comunitatea academică din Franța și din Europa au determinat conducerea instituției universitare din Valea Jiului să ia decizia de a conferi titlul de ”Doctor Honoris Causa” pentru două personalități ale vieții publice din Franța. Este vorba despre Jean-Luc
Habermarcher – Plantmanager al sitului Industrial General Electric din Belfort și Risk Manager al companiei pentru Europa de Sud, Africa și Orientul Mijlociu, așa cum este vorba și despre  Jean Jaques Wagner – profesor la Universitatea din Belfort.

Ceremonia de învestire a celor doi prestigioși profesori din Franța cu titlul de ”Doctor Honoris Causa” ai Universității din Petroșani, care a avut loc săptămâna trecută, a fost condusă de prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani. Acesta apreciază că atât Jean Luc Habermarcher, cât și Jaques Wagner au avut un rol semnificativ în promovarea Universității din Petroșani peste hotare, inclusiv în ceea ce privește derularea de programe ERASMUS+ sau chiar în atragerea de studenți din diverse regiuni ale lumii către Universitatea de la Petroșani.

“Domnul Jean-Luc Habermacher este o personalitate remarcabilă a vieții economice, academice, științifice și
asociative din Franța. Răspunde de cercetare și dezvoltare, inginerie și management de proiecte internaționale, în structura gigantului industrial General Electric, coordonând 280 de persoane, inclusive circa 200 de ingineri și
doctor-ingineri. Este lider al Asociației Vallee de l’Energie, cel mai mare cluster economic din Europa, care reunește în componența sa peste 200 de întrerprinderi din industria de energie, cu peste 50.000 de angajați și o cifră de afaceri de 4-5 miliarde de euro”
a spus rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Cât privește aportul prof. Jean-Luc Habermacher la susținerea Universității din Petroșani, este suficient să spunem că acesta a inițat și a sprijinit participarea Universității din Petroșani ca observator la Asociația Vallee de l’Energie și a contribuit la desemnarea acesteia ca lider național al inițiativei ”Valea Jiului – Valea Energiei”. Tot domnia sa a facilitat numeroase schimburi de studenți, de specialiști și cadre didactice de la Universitatea din Petroșani și o serie de universități din Franța.

În ceea ce-l privește pe prof. Jean Jaques Wagner, acesta a contribuit în mod decisiv la realizarea unei filiale ESTA la Universitatea din Petroșani. ”Cu ocazia numeroaselor deplasări la diverse universități din întreaga lume (Africa, China, Vietnam) a fost un ambasador activ al Universității din Petroșani, realizând o serie de contacte, inclusiv demersuri de  recrutare a unor studenți din aceste regiuni ale lumii. Implicarea deosebită a domniei sale în activitatea de internaționalizare a universității noastre, spirijinul dezinteresat și semnificativ pentru extinderea activităților de mobilitate studenți și personal didactic și nedidactic, ca și pentru exinderea și consolidarea parteneriatelor cu mediul academic și industrial din teritoriul Belfort, regiunea Franche Comptee și Franța, în general, sunt doar câteva din argumentele care ne-au determinat să-i conferim domnului Jean Jaques Wagner titlul de Doctor Honoris Causa au Universității din Petroșani”spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul instituției academic din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’24093′]