LISTA BĂNCILOR FĂRĂ PROFIT

LISTA BANCILOR FARA PROFIT – Iata inventarul bancilor care nu au declarat niciun leu profit pe ultimii 5 ani. Printre numele sonore: Banca Comerciala Romana, OTP Bank, Credit Europe Bank, Leumi Bank, Porsche Bank, Piraeus Bank, Garanti Bank. Lista a fost intocmita de ministrul Finantelor Ionut Misa. Este cazul ca romanii sa isi retraga economiile din bancile fara profit?

Lumeajustitiei.ro va prezinta lista intocmita de ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, si trimisa senatorului Daniel Zamfir, presedintele Comisiei economice, industrii si servicii a Senatului, cuprinzand 31 de banci comerciale care nu au declarat profit in perioada 2012-2016 (ultimii 5 ani).

Pe lista figureaza si multe banci comerciale care nu mai opereaza in piata, dar inca au o minima activitate in procedura de insolventa, motiv pentru care banci precum Columna, BID si altele, chiar daca apar in lista ministeriala, este de inteles de ce nu au profit, intrucat procedura de insolventa nu s-a incheiat.

Surprinde insa prezenta in topul celor fara de profit a celei mai mari banci din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR) al carei pachet majoritar de actiuni a fost cumparat de austriecii de la Erste Bank. BCR a fost cea mai mare banca a Romaniei ani in sir, iar aici se afla o mare parte a economiilor romanilor.

Printre bancile active care nu au declarat profit in ultimii 5 ani se numara:

-Banca Comerciala Romana

-Banca Comerciala Feroviara

-Bancpost

-OTP Bank

-Credit Europe Bank

-Leumi Bank

-Porsche Bank

-Piraeus Bank

-Garanti Bank

-Bank of Ciprus

-Idea Bank

-Marfin Bank

INTREBARI LEGITIME

-Mai prezinta siguranta in piata o banca comerciala care ani in sir nu mai inregistreaza profit?

-Ne aflam in fata unor cazuri de externalizare a profitului, prin diverse metode, asa cum a clamat premierul Mihai Tudose (foto), pentru a se eluda obligatiile catre Stat?

-De ce BNR accepta ca numeroase banci sa nu declare niciun leu profit si nu intervine pentru a anunta deponentii ca ar putea exista un risc pentru economiile acestora, ori pentru fondul de garantare al Statului?

-De ce DNA si DIICOT nu ancheteaza sumele mari de bani care pleaca din banci in afara, pe diverse servicii de consultanta, optimizare fiscala, credite neperformante, pentru a vedea daca ne aflam in fata unor sifonari de bani in scopul sustragerii de la plata profitului?

-Este cazul ca romanii sa isi retraga economiile din bancile fara profit?

Iata in continuare lista oficiala a celor 31 de banci care nu au declarat profit in perioada 2012-2016, comunicata Parlamentului de ministrul Finantelor Ionut Misa:

Sursa: m.luju.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]