Zeci de mii de hunedoreni au afecțiuni ale inimii

Conform DSP Hunedoara, nu mai puțin de 33.396 de persoane din județul Hunedoara, în 2016, erau în evidențe cu boli ale inimii sau asociate. Tot anul trecut au fost înregistrate și 143 de noi cazuri de infarct.

DSP Hunedoara organizează o serie de acțiuni de Ziua Mondială a Inimii, care este marcată pe  29 septembrie. ”Orice boală a inimii, boala vasculară a creierului sau boala vasului de sânge constituie o boală cardiovasculară. Cele mai răspândite boli cardiovasculare includ boala coronariană (de exemplu atac de cord) și boala cerebrovasculară (de exemplu, accident vascular cerebral).

Boala cardiovasculară (BCV) este responsabilă pentru aproape jumătate din toate decesele cauzate de bolile netransmisibile (NCD), devenind cel mai mare criminal din lume. Ziua Mondială a Inimii este, prin urmare, platforma perfectă pentru ca toate  comunițățile să se unească în lupta împotriva BCV și să reducă povara globală a bolii. Toată lumea, peste tot, ar trebui să aibe șansa de a avea o inimă sănătoasă toată viața”, spun reprezentanții DSP Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27126′]