Pacienții spitalizați își pot recupera banii dacă au fost puși șă-și cumpere medicamente în timpul internării

Potrivit asociaţiilor de pacienţi, mai puţin de zece la sută dintre românii spitalizaţi îşi recuperează banii daţi pe medicamente. Teoretic, ar trebui ca, în timpul internării, bolnavii asiguraţi să primească gratuit medicamente şi materiale sanitare. Dacă sunteți puşi să cumpărați tratamentul, trebuie să știți că aveți dreptul să fiți despăgubiți. Cei mai mulți pacienți români nu știu însă că au acest drept.

Pacienţii internaţi  sunt trimişi deseori de medici să cumpere medicamente din farmacii. Bolnavii se plâng că acestea cât şi materiale sanitare lipsesc din multe spitale. Mulţi nu ştiu însă că spitalele ar trebui să le returneze sumele plătite.

Ca să vă recuperaţi banii daţi pe medicamente, nu e suficient să mergeţi doar cu bonul pe care l-aţi primit de la farmacie la manager. Trebuie să depuneţi şi un referat pe care să îl semneze şeful de secţie.

Procedurile nu sunt respectate, susţin reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi.

O soluție ar putea fi aplicarea sistemului folosit în prezent pentru antibiotice. Statul cumpără centralizat, iar pentru că volumul este mare și prețul obținut este mic se fac, astfel, și economii.

stiri.tvr.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]