Șoferii care nu-și plătesc amenzile în maximum 60 de zile ar putea risca să rămână fără permis. Proiect de lege la Senat

Un proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere stipulează că șoferii care nu-și plătesc amenzile de circulație în maximum 60 de zile de la data primirii lor riscă suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Este vorba despre o propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002privind circulația pe drumurile publice, care pentru a se putea aplica, are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare și de publicare în Monitorul Oficial.

Proiectul de modificare a Codului rutier introduce sancțiuni ce se vor aplica șoferilor care nu plătesc la timp amenzile rutiere primite, mai exact, la peste 60 de zile de la data săvârșirii contravenției și primirea amenzii. Sancțiunea este, în cazul neplății amenzii după termenul de 60 de zile, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Suspendarea dreptului de conducere va înceta în momentul în care șoferul amendat va aduce dovada achitării amenzilor restante.

Menționăm că prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

 realitatea.net, digi24

[slideshow_deploy id=’13837′]