La Petroșani, premii de pentru dascălii de excepție, de Ziua Educatorului

Autoritățile Locale din municipiul Petroșani au invitat astăzi joi multe cadre didactice de la școlile din localitate, a căror activitate a devenit una sinonimă cu performanța, pentru a le premia cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

”Evenimentul  vine ca o recunoaştere pentru rolul major pe care dascălii îl au în formarea generaţiilor. Un moment important prin care am adus mulţumiri pentru ceea ce au făcut şi ceea ce vor face pentru comunitatea noastră şi pentru copiii noştri. În astfel de momente, noi, administraţia publică locală, Consiliul Local şi eu ca primar, am dorit să facem cunoscut respectul şi preţuirea pe care o avem pentru deloc uşoara misiune de dascăl. Îi felicit cei 12 dascăli care anul acesta s-au pensionat, dar şi pe cei 6 profesori ai căror elevi au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională. La mulţi ani!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, gazda evenimentului.

Acesta a fost de altfel și cel care a înmânat distincțiile oferite profesorilor din Petroșani care, din acest an, spun în mod oficial ”stop” activității de la catedră și intră în categoria dascălilor de onoare ai comunității locale din Petroșani. Este vorba despre: prof. educ. Aurora Ghinia, prof.educ. Dorina-Ilma Ungur (ambele de la Grădinița PP3 Petroșani), prof. Adina Carabă, prof.educ. Gabriela Ioanăș, prof. Lenuța Soare (cu toții de la Școala gimnazială ”IG Duca”), la fel ca și  doi reprezentanți ai personalului auxiliar al acestei școli, respectiv Lucreția Dumitrescu și Alexandru Szanto. Similar, premii au fost acordate prof. Adriana Chelaru (de la Școala gimnazială nr. 7), prof.Elena Blesneac (de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida”), prof. Ștefan Morari (de la Colegiul Economic ”Hermes”), prof. Edith Mileti și prof. Vasile Eugen Făgaș (ambii de la Clubul Sportiv Școlar Petroșani).

De aceeași binemeritată atenție din partea Administrației Locale de la Petroșani s-au bucurat și ”profesorii de zece”, așa cum au fost denumiți generic profesorii coordonatori ai celor 3 elevi de la școlile gimnaziale ”IG Duca” și ”Avram Stanca”, elevi care au finalizat anul acesta examenul național de evaluare cu media finală zece. Este vorba despre prof. Steluța Chifor, prof. Elena Contoman, prof. Magdalena Niculescu, prof. Maria Pop (toate de la Școala Gimnazială ”IG Duca”) și despre prof. Elena Hummel și prof. Mădălina Ispas (de la Școala Gimnazială ”Avram Stanca”).

Dincolo de distincțiile oferite de Primăria și Consiliul local Petroșani, de flori, aplauze și cuvinte frumoase și binemeritate, dascălii de exepție ai Petroșaniului au avut parte și de un ”cadou muzical”, oferit de doi tineri talentați, artiști ai ”școlii de muzică” de la Petroșani: Adonia Anonescu și Andrei Popa.

[slideshow_deploy id=’19661′]