Crearea de locuri de muncă în zonele defavorizate

Oficialii Ministerului Economiei își propun ca prin noua Lege a Minelor să fie creat cadrul legal în vederea favorizării dezvoltării de noi locuri de muncă.

Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, aprecizată că “proiectul va contribui la revitalizarea zonelor miniere cu tradiție în România, la crearea de noi locuri de muncă șI siguranța celor existente”. Noua lege urmează să înlocuiască Legea minelor nr.85/2003. Echipa Ministerului Economiei, coordonată de ministrul Gheorghe Șimon, a subliniat importanța consultărilor publice cu toți factorii din sectorul minier, și integrarea propunerilor constructive ale acestora în proiectul de lege a minelor. Reprezentanții companiilor din minerit au enunțat o serie de amendamente, între care definirea perimetrelor de prospecțiuni și exploatare, transferul de licență, definirea termenului de gol minier sau privind timpul necesar eliberării titlurilor de proprietate.

”Discuția cu reprezentanții societăților din minerit s-a axat pe fezabilitatea companiilor și pe modul în care proiectul va contribui la revitalizarea zonelor miniere cu tradiție în România, la crearea de noi locuri de muncă și siguranța celor existente, în zonele defavorizate”, a declarat ministrul Șimon.

El a subliniat importanța  armonizării opiniilor divergente și clarificarea situațiilor anterioare, create de actul normativ în vigoare, Legea 85/2003. Părțile au convenit ca noua lege să fie corelată cu condițiile actuale din minerit, cu accent pe eficientizarea exploatării și valorificarea resurselor minerale, în condiții similare celor din UE.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »