Reîntâlnire culturală la ”Boema” Petroșaniului cu scriitorul Lucian Strochi

Scriitorul Lucian Strochi a fost oaspetele de onoare al noii sesiuni de lucru a Cenaclului ”Boema”, în cadrul unui eveniment memorabil care a avut loc marți, 10 octombrie, în ambianța festivă a Sălii de marmură de la Primăria Petroșani.

Născut la Petroșani, în 1950, Lucian Strochi a revenit în orașul său natal, unde este titular, de 7 ani încoace, al titlului de cetățean de onoare”, pentru a prezenta, în primul rând, confraților scriitori din cadrul Cenaclului Boema dar și publicului iubitor de carte din Valea Jiului ultima sa creație literară: volumul ”ANCADIERUL”, care încoronează o operă literară de excepţie a acestui autor.

Despre Lucian Strochi și despre activitatea sa literară au vorbit, în termeni eligioși, președintele Cenaclului Boema – poetul Marian Boboc și scriitorul Valeriu Butulescu.

La întâlnirea culturală de la Petroșani a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi. ”Mă bucură prezenţa la Petroşani – oraşul natal – a scriitorului Lucian Strochi, care, de altfel, este şi Cetăţean de Onoare a municipiului nostru. Este un moment important şi inedit mai ales prin faptul că scriitorul a ales să lanseze la Petroşani cartea sa, lucru care ne face să ne simţim mai bogaţi spiritual”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul acestui eveniment, scriitorul Lucian Strochi a dorit să doneze un set din volumele de cărţi semnate de domnia-sa, Bibliotecii municipale din Petroşani, Liceului de Informatică (al cărui absolvent este) și Universității din Petroșani.

[slideshow_deploy id=’19661′]