Ministerul Energiei pregătește disponibilizările de la CEH

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.

“Se aprobă suma de 172 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata drepturilor prevăzute de art. 7 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective  efectuate în baza planurilor de disponibilizare,  aprobată cu completări prin Legea nr.259/2013, cu modificările și completările ulterioare, în beneficiul persoanelor disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în condițiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, arată documentul publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

 

La data elaborării Planului de disponibilizare la 1 iunie 2017, S. CEH S.A.  avea un număr de 5183 salariaţi. Prin Planul de disponibilizare se propune disponibilizarea a 1086 de salariaţi în anul 2017 în două etape, începând cu 18.12.2017 și cea de a doua 30.12.2017. Programul de restructurare şi reorganizare are ca scop principal menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie eficiente şi închiderea sau conservarea activelor nerentabile; redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul optim care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor care vor fi menţinute în funcţiune Disponibilizările de la CEH se vor realiza în două etape. În prima etapă de concedieri care va avea loc la data de 18 decembrie vor pleca 496 de persoane, iar în cea de-a doua etapă, din 31 decembrie vor pleca alte 590 de persoane.« (Știre anterioară)