Verificarea gazelor l-a costat o mică avere

Un bărbat de 81 de ani, din Lupeni, a rămas fără 3.500 de lei, după ce la ușa lui au apărut doi indivizi care i-au spus că fac „verificarea” instalaţiei de gaz metan din locuinţă.

„Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată de un bărbat în vârstă  de 81 de ani, din Lupeni,  cu privire la faptul că, în timp ce se afla acasă, a primit în locuință doi bărbaţi echipaţi în salopete de lucru, care s-au recomandat că a fi angajaţi ai companiei de distribuţie a gazului metan și care, sub pretextul unui control la instalația de gaze, i-au solicitat diverse sume de bani,  pe motiv că ar exista „ceva defecțiuni”, reușind astfel să obțină de la acesta, în total, 3.500 de lei.

Ulterior, motivând că trebuie să vorbească urgent cu superiorii lor, cei doi au părăsit locuința.

Dându-şi seama că a fost înşelat, bărbatul s-a adresat poliţiştilor, care au întocmit dosar penal și  efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării celor doi autori şi a recuperării prejudiciului”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara. Polițiștii sunt pe urmele celor doi suspecți și dacă vor fi prinși riscă închisoarea pentru înșelăciune.