Focar de infecție în apropierea unei școli

Șobolani, deșeuri menajere, din construcții ori alte mizerii sunt depozitate în apropiere de intrarea îmtr-o școală generală din Petroșani. Edilii fac curat iar în câteva ore locul este la fel.

 

Părinții micuților care învață într-o școală din cartierul Aeroport-Petroșani cer autorităților locale să găsească o soluție, pentru că în apropiere de unitatea de învățământ este un adevărat focar de infecție. Oamenii spun că micuții ar putea să se îmbolnăvească sau să fie mușcați de șobolanii care mișună la containerele amplasate în zonă. Pentru că perimetrul de depozitare a deşeurilor nu este îngrădit, gunoaiele sunt împrăştiate de câinii fără stăpân şi de persoanele fără adăpost care caută prin containere și ajung până la intrarea în unitatea de învăţământ. ”Este plin de șobolani din cauză că se aruncă gunoi lângă container și ar putea mușca un copil care învață la Școala Nr. 6, trebuie făcut ceva cât mai repede. Mai este și un focar de infecție pentru locuitorii cartierului și zona arată ca după război. Ar trebui îngrădite containerele sau mutate într-un loc mai ferit. Am văzut șobolani cât pisica de mari, mișună pe străzi și ziua în amiaza mare”, spune unul dintre părinții copiiilor care învață la școala din cartierul Aeroport.

De cealaltă parte, edilii spun că ridică gunoiul menajer și de două ori pe zi când situația o impune însă sunt persoane care își aruncă gunoiul lângă containere. Totodată, spațiul în care sunt amplasate containerele a fost îngrădit dar țarcul a fost furat cu totul. ”Acum se face curățenie și în câteva ore este la loc, plin de gunoi. Sunt persoane care nu se mai deranjează să arunce plasa cu gunoi în container, o pun lângă și deșeurile sunt împrăștiate de câini. Alții aduc tot felul de deșeuri industriale care n-ar trebui să ajungă în containere și pentru a-i prinde ar fi nevoie să punem câte un polițist la fiecare punct de colectare a deșeurilor, lucru care este imposibil”, spun reprezentanți ai serviciului care se ocupă de salubritate.

[slideshow_deploy id=’19661′]