A rămas fără marfa de peste 1,5 milioane

Lipsa documentelor jusificative a lăsat o societate cu o pagubă de  1.534.400 lei, la care s-a adăugat şi o amendă de 20 de mii de lei.
Marfa a fost confiscată în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi a inspectorilor antifraudă. „În contextul efectuării unei acţiuni de verificare a legalităţii transportului de mărfuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brad au oprit în trafic, pe strada Avram Iancu, patru autoutilitare care se deplasau din direcţia Oradea către Bucureşti. 
        Cu ocazia verificării documentelor şi a controlului autovehiculelor, poliţiştii au stabilit că cele patru autoutilitare transportau marfă (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte) din Polonia, cu destinaţia Bucureşti.  Poliţiştii au constatat că există neconcordanţe între datele înscrise pe documentele de transport şi cantitatea de marfă încărcată în autoutilitare”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.  Polițiştii au cerut sprijin inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva.
         În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că activitatea autorizată la sediul societăţii unde urmau să ajungă mărfurile nu era cea de comerţ cu articole textile şi îmbrăcăminte, motiv pentru care bunurile transportate (3.680 de bucăţi de încălţăminte şi 11..625 de articole vestimentare), evaluate de către inspectorii antifraudă la peste 1.534.400 lei, au fost confiscate.