Hoțul de la castelul Corvinilor a primit permisiunea să iasă din județ

Individul a avut nevoie de „învoire” pentru a ajunge la un spital din Alba Iulia, unde avea de făcut o intervenție medicală pentru extragerea șurubului de la piciorul pe care și l-a rupt în timpul furtului. Pentru aceeași intervenție a mai primit învoire și în vară.

Gabriel Gal a cerut instanței din Hunedoara, unde este judecat pentru furt calificat, să i se permită să părăsească județul pentru a ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în vederea realizării intervenţiei medicale de extragere a şurubului de diastazis TP. Judecătorii i-au aprobat cererea pentru ziua de 10 octombrie, iar individul a fost obligat să prezinte întreg itinerariul deplasării şi intervalul orar necesar. Pentru aceeași intervenție medicală, Gal a cerut și primit aprobare și în luna iulie a.c., însă n-a reuşit să-şi rezolve problemele medicale. Atunci i s-a permis să meargă la Secţia de Ortopedie a Spitalului din Deva şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, tot pentru intervenţia medicală de extragere a şurubului de diastazis TP.

Gabriel Gal este acuzat că în dimineaţa zilei de 2 mai 2017 a spart geamul casieriei Castelului Corvinilor şi a furat suma de 170.000 de lei. După patru zile de la comiterea jafului, individul a fost găsit de poliţişti la Secţia de Ortopedie a Spitalului din municipiul Hunedoara, având piciorul fracturat. A fost arestat preventiv o lună de zile, după care a fost trimis în arest la domiciliu ca mai apoi să fie pus sub control judiciar cu obligaţia de a nu părăsi limita judeţului.

Foto: Ziarul Hunedoreanului