Plan de dezvoltare pentru minele Vulcan și Livezeni

Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara a dispus conducerii Complexului Energetic Hunedoara să prezinte un plan de dezvoltare pentru cele două unități miniere considerate viabile. Minele și Livezeni și Vulcan ar urma să preia capacitățile de producție ce se vor pierde la celelalte două unități miniere incluse pe programul de închidere.


„Am dispus azi (n.r 18 octombrie) în CA prezentarea planului de dezvoltare pe fiecare minã, atât la Livezeni, cât si Vulcan, astfel încât capacitãtile de productie ce o sã le pierdem la finele anului 2018 sã fie preluate de cãtre celelalte douã mine. Dacã nu vom fi în stare sã preluãm aceste capacitãti, va fi o mare problemã, motiv pentru care ne-am mobilizat ca, într-un an de zile, sã rezolvãm aceastã problemã. Altfel se pune problema ce facem cu necesarul de cãrbune”, a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

Presedintele Consiliului de Administratie a mai precizat cã este nevoie de bani, dar acesta este singurul mijloc prin care CEH va supravietui în viitor.