O lună pentru prezentarea unui plan de eficientizare a CEH

Ministerul Energiei are la dispoziție o lună de zile pentru a prezenta un plan de redresare a Complexului Energetic Hunedoara. premierul României, Mihai Tudose, vrea ca acest plan să îi fie prezentat într-o lună de zile.

“Domnul ministru secretar de stat Vișan s-a angajat și e sarcină ca într-o lună împreună cu conducerea CEH, cu sindicatele să avem la Guvern un plan de reorganizare pe termen mediu și lung”,  a spus premierul României, Mihai Tudose, la Petroșani. .

Premierul României, Mihai Tudose, i-a solicitat secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, să elaboreze un plan pentru reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara.

“Într-o lună voi prezenta un program privind reparațiile, achizițiile și investițiile pe termen scurt și lung. Planul va cuprinde cheltuielile necesare pentru reparații, investiții și eșalonarea. Aceasta este problema (sursa de finanțare-n.r.) pe care o vom înainta și o vom analiza cu domnul premier să vedem ce finanțare putem găsi. Normalitatea ar fi surse proprii, dar analiza va arăta cât se poate acoperi din surse proprii și cât avem nevoie”,  a declarat Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Retehnologizarea ar fi pentru Vulcan și Livezeni, asta în condițiile în care două unități miniere se vor închide, anul viitor, și anume Lupeni și Lonea.

[slideshow_deploy id=’19661′]



« (Știre anterioară)