Ciobanul criminal -13 ani pentru omor

Individul nu și-a recunoscut crima și a fost condamnat la 13 ani de închisoare, însă sentința nu este una definitivă. De altfel, atât procurorii cât și rudele victimei sunt nemulțumite de pedeapsa pronunțată de instanța de fond.

Mihai Obreja a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor, deși individul nu și-a recunoscut fapta. Judecătorii Tribunalului Hunedoara au mai decis ca Obreja să plătească soției ciobanului pe care l-a omorât în bătaie o despăgubire materială de 8.516 lei. Alte 50.000 euro ar trebui să primească femeia drept daune morale. Soluția Tribunalului Hunedoara poate fi atacată de părțile din dosar cu apel. De altfel, potrivit unor surse Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara va cere la curtea de Apel Alba Iulia o pedeapsă mai mare, în condițiile în care Obreja nu și-a recunoscut fapta.

Ciobanul a ajuns în arest după ce în vara acestui an  și-a ucis un rival, în vârf de munte, în urma unui scandal pornit de la împărțirea locurilor de pășunat.

Atunci, cinci ciobani s-au încăierat în zona Șaua Paltina, din Retezat, iar cearta a degenerat într-o bătaie în toată regula. Cele două tabere, una formată din trei ciobani iar cealaltă din doi, s-au întâlnit în munte și după un schimb de replici s-au luat la bătaie. S-au bătut cu pumnii, bâte și bolovani până au căzut lați. Doi dintre ciobani au avut multiple leziuni la cap, față, corp și fracturi, iar al treilea a fost rănit ușor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au stabilit că Mihai Obreja a lovit victima cu un corp contondent, (o bâtă cu un manșon metalic în capăt) lovituri care i-au provocat moartea. Ciobanul a fost lovit în moalele capului cu bâta, iar lovitura a fost atât de puternică încă a murit pe loc.

[slideshow_deploy id=’19661′]