Anchete sociale pentru atribuirea unor locuințe

Blocul C1 din zona Dincă este aproape finalizat, astfel că în scurt timp autoritățile locale de la Vulcan vor demara achetele sociale în rândul solicitanților de locuințe. Mai mulți vulcăneni se vor muta în casă nouă, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

“La locuințele sociale avem C1 care este finalizat în proporție de 99%. În data de 15 vom avea o primă repartizare a apartamentelor pentru persoanele care au solicitat locuințe sociale. Legea e foarte clară privind repartizarea acestor apartamente: 60% din apartamente revin tinerilor căsătorițI, 20% la revin tinerilor necăsătorițI șI 20% din apartamente le revin bătrânilor șI persoanelor cu handicap. Suntem în faza în care facem anchetele sociale la persoanele care au solicitat astfel de locuințe. din punctual de vedere al repartizării noi spunem că până în data de 15 vom veni cu o primă repartiție”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Lucrările la unul din blocurile sociale se apropie de final, aici mai fiind de executat doar câteva branșamente la utilitățile publice.

“Aici sunt apartamente pe flancurile laterale și pe interior sunt garsoniere confort I. Nivelul de pregătire al apartamentelor este de 100%, dar în momentul de față suntem la brașarea apartamentelor la căldură, finalizăm punctul termic”, a mai spus Gheorghe Ile, care apreciază că în cel mult o lună șI jumătate se vor finaliza lucrările de branșare a imobilului la punctul termic.

Între timp alte două blocuri de locuințe sociale sunt în proces de realizare.

“La C2 este acoperit. Se lucrează în interior cu două echipe, iar la C3 se lucrează la acoperiș șI în interior. Acestea sunt lucrări multianuale. Au fost deja achitate lucrările executate până în prezent. Urmează să mai facem o plată șI sperăm că vom reușI să plătim anul acesta, urmând ca anul viitor să finalizăm șI celelalte două blocuri. Mai avem puțin de lucru, la canalizare, la introducerea gazului metan”, a mai precizat primarul municipiului Vulcan.

Cele trei imobile sunt situate în zona Dincă din municipiul Vulcan.

[slideshow_deploy id=’19661′]