Contribuțiile sociale nasc discuții

Trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nasc discuții în rândul sindicatelor. Începând de anul viitor, Guvernul vrea să implementeze această măsură. Cei de la Sindicatul Muntele nu sunt de acord cu noile prevederi.

 

“Sindicatul Muntele reprezentativ la nivelul Societății Complexul Energetic Hunedoara (reprezentând atât minerii cât și alte categorii profesionale) face precizarea din nou că nu este de acord cu transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. Reafirmăm acest lucru foarte clar, aducând în atenția membrilor nostri de sindicat și a oamenilor din Valea Jiului, că am făcut cunoscută această poziție atât premierului României – dl. Mihai Tudose, cât și Ministrului Muncii – dna Lia Olguța Vasilescu în întâlnirile avute cu aceștia atât la Petroșani cât și la București, la sediul Confederatiei Meridian. Precizăm că ne vom solidariza și vom participa, cum am mai participat și în luna octombrie 2017, la toate protestele organizate de Confederațiile Sindicale pe această temă”, arată comunicatul de presă al Sindicatului Muntele.

În plus, în luna octombrie, sindicaliștii de la Muntele au participat la mitingurile de la București care au fost organizate tocmai pe această temă. Trecerea contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea ar angajatului ar avea efecte negative pentru salariații Complexului Energetic Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’13835′]