Municipalitatea de la Petroșani a finalizat Registrul Spațiilor Verzi

Municipalitatea de la Petroșani a inventariat zonele verzi ale localității. În urmă cu câteva săptămâni s-a încheiat acțiunea de elaborare a documentației “Registrul Local al Spațiilor verzi”.

“Evidența spațiilor verzi are drept scop organizarea folosirii raționale a acestora, a regenerării șI protecției lor eficiente, cu exercitarea controlului systematic al schimbărilor calitative șI cantitative, precum șI asigurarea informațiilor despre spațiile verzi. La nivelul localității s-a încheiat acțiunea de elaborare a documentației “Registrul Local al Spațiilor verzi” din  municipiul Petroșani, județul Hunedoara. Aceasta este structurată astfel: spații verzi publice cu acces nelimitat: parcuri, scuaruri, fâșii plantate; spații aferente dotărilor publice: grădinițe, școli, unitățI sanitare șI de protecție socială, instituții, edificii de cult, cimitire; spații aferente bazelor sportive pentru practicarea sportului de performanță; arbori izolați. Au fost inventariațI șI integrațI în aplicația informatică șI harta GIS un număr de 9805 arbori situațI pe 130,9 hectare suprafețe zone verzi”, arată documentul.

Doi ani de zile a durat inventarierea zonelor verzi din capitala Văii Jiului. Municipiul Petroșani are suprafața de zonă verde necesară pe cap de locuitor.

[slideshow_deploy id=’19869′]