Investiții în turismul din Straja

Stațiunea montană Straja este în plină expansiune. Un nou telescaun este montat zilele acestea în stațiune, iar cu această nouă instalație de transport pe cablu se va putea ajunge până pe vârful Mutu. Noul telescaun va avea o lungime de circa 1000 de metri.

 

“Lucrările sunt aproape de finalizare, s-au montat stâlpii și tot. Lucrăm la partea electrică și în 15-20 noiembrie îl pornim. 1000 de metri are noul telescaun. Telescaunul urcă până la vârful Mutu, de acolo se poate merge cu cel al primăriei până în vârful Straja. Sunt legate telescaunele”,  a declarat Emil Părău, investitor.

Stațiunea montană Straja dispune de trei telescaune, două dintre acestea aparținând investitorului Emil Părău, iar un telescaun fiind al municipalității lupnene. Cele trei instalații de transport pe cablu au o lungime de circa 3 kilometri. În Straja sunt amenajate 12 pârtii, pentru schi și snowboard, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Pârtiile sunt întreţinute cu ajutorul ratracurilor și a tunurilor de zăpadă artificială.

[slideshow_deploy id=’27126′]