Hidrocentrala de la Bretea este aproape gata

Hidroelectrica va inaugura în decembrie hidrocentrala de la Bretea, de pe râul Strei, după o investiţie de 58 milioane euro.

Hidrocentrala va avea o putere instalată de 12 MW.  „Au mai fost lucrări ce trebuiau terminate și se lucrează într-un ritm alert. Este prima centrală făcută printr-o investiţie publică după mulţi ani”, a spus directorul general al companiei, Bogdan Badea. Hidroelectrica vrea să retehnologizeze şi hidrocentrala de la Mărişelu, de la Râul Mare.

Pe de altă parte, tot în județul Hunedoara, o investiție aproape finalizată este blocată din cauză că pune în pericol ecosistemul dintr-un parc național. Amenajarea hidrotehnică din Defileul Jiului a fost  blocată de decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București, care oprește, cel puțin  deocamdată, lucrările la hidrocentrala de pe Jiu, a căror valoare este de  200 de milioane de euro, bani investiți de Hidroelectrica din anul 2003, încoace. Cele două baraje din Defileul Jiului ar distruge ecosistemul susțin ecologiștii și au acționat în instanță firma constructoare.

[slideshow_deploy id=’13835′]