Mai puțini bani pentru SNIM Valea Jiului

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care vizează acordarea unui ajutor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societății Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. pentru anul 2017. Proiectul prevede o diminuare a fondurilor alocate Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului

 

“Ajutorul de stat în sumă totală de 74.714 mii lei pentru anul 2017, suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, se acordă potrivit Deciziei Comisiei Europene (…) și Ordonanței de Urgență a Guvernului (…) astfel: pentru produsul huilă energetică livrat de unităţile intrate în proces de închidere definitivă, ajutorul de stat, în sumă de 40.895 mii lei, se va acorda sub forma unui grant direct, pentru o cantitate maximă livrată de 190.321 tone și o putere calorifică maximă de 3.735 kcal/kg, ajutorul de stat per Gcal fiind de 57,53 lei. pentru unităţile intrate în proces de închidere definitivă se acordă ajutor de stat pentru suportarea de cheltuieli excepţionale în sumă de  33.819 mii lei, cheltuieli care nu sunt legate de producţia curentă”, arată documentul postat pe site-ul Ministerul Energiei.

Prezentul act normativ modifică art. 2 alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 247/2017, în sensul diminuării sumei alocate pentru ajutorul de stat acordat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. pentru anul 2017, de la 84.554 mii lei la 74.714 mii lei.

[slideshow_deploy id=’36591′]



« (Știre anterioară)