Lupeniul intră în era online

Lupenenii își pot plăti dările online. La Lupeni, funcționează de puțin timp un sistem online de plată a taxelor și impozitelor locale. Autoritățile locale vor să elimine astfel cozile de la ghișeul de taxe și impozite locale.

“Am lucrat la simplificarea modului prin care cetățenii își pot plăti impozitele. Astfel am făcut o licitație cu băncile, iar cetățeanul cu ajutorul CNP-ului, iar firmele cu ajutorul CUI-ului pot intra în sistemul de impozite și își pot plăti online dările. Este un lucru de care mă bucur. Am ținut foarte mult la modernizare. Consider că este o simplificare și scăpăm de cozile interminabile de la taxe și impozite”,  a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, susține că la Cluj-Napoca sunt 47 de proceduri online la nivelul primăriei, iar o parte dintre acestea ar putea fi implementate și la Lupeni.

“Primarul Boc, primarul municipiului Cluj a spus că la el în instituție există 47 de proceduri online și le-a făcut cu ajutorul studenților din Cluj-Napoca. Noi vorbim de de Primăria municipiului Lupeni care este la un nivel mai mic, nu avem de nevoie de 47 de proceduri, dar ar fi bine să încercăm să ne dezvoltăm și pe domeniul acesta”,  a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



« (Știre anterioară)