Vis împlinit pentru locuitorii unei aşezări din Petroşani

Oamenii, cei mai mulți în vârstă, vor avea apă potabilă în case după aproape 50 de ani de așteptare. Investiția este realizată de Apa Serv Valea Jiului în parteneriat cu Primăria Petroșani și până de sărbători 30 de gospodării vor fi branșate la rețea.

 

Ani în șir locuitorii de pe strada Coasta din municipiul Petroșani, o zonă retrasă situată deasupra localității, au fost nevoiți să-și care apa potabilă cu căruțele. Atât pentru ei cât și pentru animale, iar dacă nu era de ajuns, puțurile săpate mai jos de așezarea lor au secat de la an la an. Visul celor circa 50 de familii se va împlini, pentru 30 dintre ele până de sărbători iar pentru restul din primăvara anului viitor. ”Cred că nu era săptămână în care să nu vină la mine unul dintre locuitorii acelei străzi, să-mi ceară să găsesc o soluție și pentru ei. Oamenii erau disperați, pentru că majoritatea au animale, sunt în vârstă și se descurcă greu. Le-au secat și fântânile, situația era gravă și a trebuit să găsim o rezolvare. Chiar dacă nu aveam banii prinși pentru un asemenea proiect, am făcut tot posibilul să găsim resurse și de mâine (n.r. miercuri) ne apucăm de treabă”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

„Este un vis împlinit. Suntem familii de vârstnici, stăm într-un municipiu şi să nu aveam apă în case. Nimeni nu vroia să audă de noi până acum şi ne spuneau că nu urcă apa pe reţea până la noi. Sunt zeci de ani în care ne-am chinuit”, a spus unul dintre localnici.

Lucrarea este realizată împreună cu Primăria municipiului Petroșani, iar ieri conducerea operatorului de apă și reprezentanții municipalității s-au întâlnit cu beneficiarii. ”Împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi și cu echipa tehnică de la Apa Serv am fost la fața locului pentru a sta de vorbă cu oamenii. Vom realiza rapid această investiție, din fondurile proprii ale Apa Serv, dar și cu sprijinul Primăriei Petroșani. Investiția aduce noi beneficiari pentru operatorul regional de apă din Valea Jiului, fapt care ne va permite să menținem la același nivel prețul apei și în anul 2018. Îi asigur pe cetățenii de la strada Coasta că dorința lor de a avea apă potabilă până în sărbătorile de iarnă va fi îndeplinită”, a mai spus Avram.« (Știre anterioară)