Clădirile minei Petrila așteaptă avizul Guvernlui

Guvernul trebuie să dea în administrarea Primăriei Petrila clădirile care au aparținut unității miniere. Încă de la momentul în care s-a aflat că mina Petrila va fi închisă, edilii au făcut demersuri pentru păstrarea unor clădiri. Pentru ca acestea să treacă în patrimoniul administrației locale, trebuie emisă o hotărâre de Guvern.

“La momentul acesta s-a făcut o prerecepție. Undeva la mijlocul lunii decembrie constructorul va preda clădirile la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, iar ulterior va trebui emisă o hotărâre de Guvern prin care să ne fie transferate. Ele încă sunt ale SNIM. Cu titlu gratuit să ni le transfere, altfel nu le vrem”,  a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Edilii de la Petrila au în vedere accesarea de fonduri pentru a face funcționale clădirile. Tot în zonă urmează a fi realizată și o hală de producție care să fie pusă la dispoziția investitorilor.

“După ce o să le primim o să ne ocupăm de ele. Există finanțare pentru clădiri publice, încercăm sediul administrativ și cele care le vom folosi noi să obținem finanțare pentru ele. La momentul acesta avem un contract pentru proiectare hală. Lucrurile s-au schimbat negativ într-un an și jumătate. Dacă acum doi ani veneau foarte mulți la primărie care căutau locuri de muncă, acum sunt din ce în ce mai puțini”, a mai spus sursa citată.

Mai multe clădiri care au aparținut minei Petrila au fost clasate ca fiind clădiri de patrimoniu.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)