Initiativa cetateneasca transpusa in hotarare de consiliu

O initiativa cetateneasca s-a trasnformat in hotarare de consiliu, la Petrila. Mai multe garaje ar urma să fie construite pe raza orașului Petrila.

Consiliul local al orașului Petrila a votat proiectul de hotărâre “privind aprobarea concesionării prin licitație publică a patru parcele de teren, situate în str. Aușelului, cinci parcele de teren situate în str. 8 MArtie și 5 parcele de teren situate în str. Muncii, din orașul Petrila în vederea construirii unor garaje”.

“Având în vedere cererile înregistrate la sediul Primăriei orașului Petrila, prin care se solicit concesionarea unor parcele de teren situate în str. Aușelului, 8 Martie (lângă fosta CT 2) și str. Muncii, în vederea construirii unor garaje. Dat fiind faptul că parcelele solicitate se află în domeniul privat al orașului Petrila, și pot fi concesionate prin licitație public, ținând cont că prin atribuirea contractelor de concesiune pentru terenul mai sus menționat, se vor adduce venituri la bugetul local (…) consider oportună concesionarea prin licitație publică a patru parcele de teren, situate în str. Aușelului, cinci parcele de teren situate în str. 8 MArtie și 5 parcele de teren situate în str. Muncii, din orașul Petrila în vederea construirii unor garaje ”, arată Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Inițiativa concesionării aparține cetățenilor din cartiere unde vor fi realizate garajele. Redevența propusă este de 6,3 lei/mp/an, iar durata estimată a concesiunii se propune a fi de 25 de ani cu posibilitatea de prelungire cu jumătate din perioada inițială, prin acordul părților.

[slideshow_deploy id=’13835′]