Inspectorii ITM verifică împreujurările care au condus la accidentul de muncă de la Mina Livezeni

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara verifică împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă produs luni în subteranul Minei Livezeni, din Valea Jiului, unde un miner a fost rănit la cap după ce a fost prins sub un utilaj.

”Un inspector al ITM Hunedoara s-a deplasat la Mina Livezeni și verifică împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă ce a fost încadrat, pentru moment, cu incapacitate temporară de muncă. Potrivit legii, în acest caz, cercetarea o va face angajatorul, raportul urmând să fie înaintat apoi ITM”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Din primele informații, minerul accidentat are 40 de ani. El a alunecat în zona pompelor de aeraj de la Mina Livezeni și prezintă o rană deschisă, sângerândă, la cap, și dureri la un umăr.

O echipă de salvatori mineri a intervenit în subteran pentru scoaterea victimei la suprafață, bărbatul fiind preluat apoi de echipaj SMURD al Detașamentului Petroșani și transportat la Spitalul de Urgență din municipiu.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »