Container multirisc intrat în dotarea ISU Hunedoara

Cu ocazia evaluării activității celei de-a 14-a subunități din cadrul I.S.U. Hunedoara, din Bretea Română, a fost prezentat și container-ul multi-risc, destinat optimizării operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă majore.

Tehnica intrată de curând în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara este prevăzută cu echipamente de ultimă generaţie pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii ostile vieții. La eveniment a participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, alături de reprezentanți ai consiliului local dar și de tineri dornici să se familiarizeze cu tehnica de intervenție a pompierilor.

Cea mai nouă subunitate de pompieri din județul Hunedoara a desfășurat, de la operaționalizare, până în prezent un total de 181 de intervenții, dintre care 27 incendii. Pentru susținerea înființării unui punct de lucru al pompierilor în Bretea Română, decizie care a dus la reducerea timpului de răspuns în 5 unități administativ teritoriale, primarul comunei, Răzvan Gruia Ionescu, a primit din partea inspectorului general al I.G.S.U. emblema de merit ‘Partener pentru ordine si siguranta publica’ clasa a III-a.

 

Containerul multi-risc dotat cu echipament modern ce permite intervenţii de lungă durată în condiţii dificile va deservi întregul judeţ. Containerul în valoare de peste 300.000 euro este lung de 6,4 metri, lat de 2,5 m şi înalt de 2,2 metri, având o greutate de opt tone. Acesta conţine, în sertare şi rafturi, cărucioare şi lăzi metalice, în interiorul cărora sunt aşezate echipamente diverse, de la un cort militar (cu încălzire), sisteme pneumatice de ridicare, echipamente de descarcerare, de pătrundere, echipamente pentru imobilizarea pacienţilor, tărgi de transport speciale, unelte, trei generatoare electrice, chiar şi materiale de construcţii, aparat pentru detecţia curentului electric fără atingere şi multe alte echipamente specifice (PSI, de protecţie pompieri, salvare de la înălţime etc).

Acest container este dotat și cu un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale, având posibilitatea de detecta sunete şi a capta imagini din locuri strâmte. Sistemul este compus din cameră articulată, cu braţ telescopic de 4 metri şi senzori acustici.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că instituţia a fost dotată, recent, cu acest container, judeţul Hunedoara fiind printre primele zece din țară dotate cu astfel de echipamente.(Următoarea știre) »