Grupare criminală, anihilată de polițiști

Indivizii tâlhăreau ziua în amiaza mare, iar până să fie prinși au jefuit mai multe victime din Hunedoara, dar sunt bănuiți că au acționat și în alte zone.

Trei dintre membrii grupării au fost ridicați de polițiști în urma unei acțiuni în forță derulată în Hunedoara, iar al patrulea a fost capturat în Maramureș. Anchetatorii au stabilit că indivizii, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, acționau întocmai ca niște tâlhari versați. „Potrivit probatoriului, faptele ar fi fost comise în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2017, pe raza municipiului Hunedoara, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi. Poliţiştii au stabilit că cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap și având fețele acoperite cu eșarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violențe, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile și bani.

Victimele nu erau alese la întâmplare: acestea erau urmărite și proveneau din rândul minorilor, în special elevi cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, care erau preluați în momentul în care ieșeau de la școală și din rândul persoanelor ce obișnuiesc să consume cantități mari de alcool. Cei patru își atacau victimele din spate, după ce le forțau să meargă în locuri izolate le deposedau de bunuri și bani. Astfel, au fost sustrase 8 telefoane mobile cu o valoare totală de aproximativ 8.000 lei (prejudiciu recuperat parțial) și 750 de euro (sumă  recuperată integral)”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Anchetatorii au probe că gruparea criminală a comis şi alte fapte de acest gen.  Cei patru tâlhari au fost reținuți de polițiști și riscă ani grei de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

[slideshow_deploy id=’36590′]