Ce se întâmplă cu salariile de la CEH

Sindicatele încep negocierile pentru stabilirea salariilor angajaților Complexului Energetic Hunedoara.

Sindicalul Muntele, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, a înaintat, în urmă cu două săptămâni, o adresă conducerii prin care solicită demararea negocierilor, după ce Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Sindicaliștii susțin că nu vor permite ca salariaților Complexului Energetic Hunedoara să le fie scăzute salariile.

“Trebuie să rezolvăm problema. Sunt companii de stat unde problema s-a rezolvat. Ministrul s-a ținut de cuvânt și au apărut în legea bugetului aceste modificări. Se fac calcule”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

În scurt timp, la nivelul tuturor companiilor trebuie să înceapă negocierile. Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat ar putea însemna pierderi la veniturile nete ale salariaților. La CEH, reprezentanții Sindicatului Muntele solicită conducerii demararea negocierilor pe noile grile de salarizare, asfel încât angajații să nu piardă la venitul net.

[slideshow_deploy id=’27126′]