Nouă firme vor 16 milioane

Nouă societăți vor un contract de peste 16 milioane de lei de la Consiliul Județean Hunedoara, însă decizia stă în ciocanul judecătorilor.

Litigiul dintre Consiliul Județean Hunedoara și firmele care au depus oferte pentru modernizarea drumului spre Parâng pare a nu se mai termina. Trei dosare au fost conexate pe rolul Tribunalului Hunedoara. Litigiul dintre Strabag și Consiliul Județean Hunedoara a ajuns pe rolul instanței la sfârșitul lunii octombrie. O lună mai târziu, acesta a fost “conexat la dos.nr.3834/97/2017 cu termen de judecată la 29.11.2017”.

La data de 29 noiembrie, instanța a conexat din nou dosarele, iar deocamdată un prim termen de judecată în noul dosar a fost stabilit abia pentru finele lunii ianuarie a anului viitor. În data de 31 ianuarie 2018 se va judeca litigiul dintre SC MANO SPRINT SRL, SC TRANS CONSTRUCT IMPORT EXPORT SRL și Consiliul Județean Hunedoara. În total, nouă societăți constructoare vor contractul de peste 16 milioane de lei, numai că trei dintre societăți au depus contestații, iar acestea au ajuns în instanță. Până când dosarul nu se va finaliza cu o sentință definitivă și irevocabilă procedura este oprită, iar modernizarea drumului spre Parâng este în impas. Contractul privind  „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judetul Hunedoara” a fost estimatã la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum.
Existã însã o serie de criterii ce trebuie avute în vedere, tinând cont de faptul cã drumul se aflã într-o zonã specialã.

[slideshow_deploy id=’27028′]