Braconier oprit cu focuri de armă

Individul a fost prins de un polițist și pentru a-l opri a fost nevoie să folosească armamentul din dotare. Agentul care a efectuat focurile de avertisment este acelaşi care, în urmă cu patru luni, a fost rănit în urma unei misiuni asemănătoare.
 
Bărbatul bănuit de braconaj este din județul Timiș și a fost prins în urma unei acțiuni a poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ilia și angajați  ai A.V.P.S., pe fondul Lăpugiu.
„Asupra acestuia au fost găsite: o armă de vânătoare (încărcată cu un cartuș de vânătoare), o cartușieră pentru port cartușe de vânătoare pe care se aflau 12 cartușe de vânătoare, o raniță ce conținea 7,7 kg carne de vânat (căprior) şi un sac ce conținea o piele de căprior mascul, cu cap și trofeu.  În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul posedă permis de armă, însă s-a deplasat în fondul cinegetic, unde a împușcat un căprior mascul, fără a deţine o autorizație de vânătoare legală.
      Pentru prinderea bărbatului, care a încercat să fugă de la locul faptei, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, după efectuarea somației legale, a folosit armamentul din dotare trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, reușindu-se, astfel, prinderea bărbatului.
Poliţiştii au luat măsura ridicării armei de vânătoare, a muniției aferente, a cărnii de vânat, a pielii și trofeului în vederea expertizării şi au întocmit dosar de cercetare penală în cauză,  sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi braconaj cinegetic”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Polițistul care a reuşit prinderea braconierului a fost împuşcat în piciorul drept de cu o armă de vânătoare după ce, în prealabil, şi-a declinat calitatea de poliţist şi a solicitat unui bărbat aflat la braconaj să se supună controlului. 
           ” Pentru modul exemplar în care a acţionat, atât în cadrul acţiunii din 02.08.2017, cât şi a celei din data de 11.12.2017, conducerea IPJ Hunedoara va analiza posibilitatea recompensării  a agentului de poliţie”, mai spun reprezentanții IPJ Hunedoara.