Prins cu aproape 50 de brazi fără actele necesare

Un bărbat din Uricani s-a ales cu o amendă de 5000 de lei și cu brazii confiscați după ce a fost prins de polițiști în urma unei razii.
„Polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, însoțiți de un reprezentant al Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind modul de gestionare, comercializare și transport a materialului lemnos și a Pomilor de Crăciun, de către diferite persoane fizice și juridice, de pe raza municipiilor Petroșani, Lupeni și a orașului Uricani. (…)    Totodată, pe raza orașului Uricani, respectiv pe DN 66A, poliţiştii depistat un bărbat de 54 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta 47 de pomi de Crăciun (din specia brad), fără a avea asupra sa avizul de însoțire primar, prevăzut de normele în vigoare, privind circulația materialelor lemnoase.
     În cauză, poliţiştii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei  și au luat măsura complementară de confiscare a pomilor de Crăciun, spun cei de la IPJ Hunedoara. Tot în cadrul acţiunii, pe raza orașului Uricani, a fost identificat un bărbat de 33 de ani,  care, în calitate de emitent al documentelor cu regim special, nu a respectat prevederile legale privind modul de completare al acestora în ceea ce privește gestionarea materialului lemnos intrat și ieșit din depozitul societății pentru perioada în care a fost efectuat controlul. În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 5.000 de lei.