Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a avut anul trecut peste 70.000 de vizitatori

Peste 70.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, numărul celor care au ajuns în fosta capitală a Daciei fiind mai mare cu 16% comparativ cu anul 2016, fapt reflectat şi într-o creştere a veniturilor realizate de administraţia sitului, relevă datele statistice ale Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

„Am înregistrat o creştere a veniturilor cu 300%, de la 224.000 de lei în anul 2016, la circa 670.000 de lei în anul 2017. Este singura instituţie a CJ Hunedoara care a realizat un excedent bugetar de peste 330.000 de lei”, a declarat joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Pentru prima dată, serviciul care administrează monumentele istorice din cadrul CJ Hunedoara a pus în vânzare diverse obiecte pentru turişti, astfel încât aceştia să-şi aducă aminte de locurile vizitate. Veniturile realizate din vânzarea acestor obiecte au totalizat 130.000 de lei.

„Replicile unor kosoni au fost cele mai căutate de către turişti”, a arătat vicepreşedintele CJ Hunedoara, precizând că vizitatorii au mai putut alege diverşi magneţi sau copii ale steagului cu lupul dacic.

Pentru acest an, obiectivul autorităţilor judeţene este dezvoltarea activităţii de turism în zona cetăţii Sarmizegetusa Regia, intenţionându-se şi o creştere a veniturilor obţinute până în jurul valorii de un milion de lei.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »