ÎNGRIJORĂTOR! Sute de mii de copii cresc singuri

Sute de mii de copii din țară cresc singuri, aceștia neavându-i pe părinți alături. Datele Ministerului Muncii și Justiției Sociale relevă o situație îngrijorătoare. La sfârșitul primului semestru al anului trecut, în țară, erau aproape 100 de mii de copii care aveau părinții plecați la muncă în străinătate.

“Conform datelor centralizate la nivel național în baza informațiilor transmise de Direcțiile Generale de Asistență Socială șI Protecția Copilului din județele/sectoarele ale municipiului București, la data 31.06.2017, date colectate de la nivelul autorităților administrației publice locale, în evidențele acestor instituții, erau 96.723 copii care aveau părinții plecațI la muncp în străinătate”, arată Ministerul Muncii și Justiției Sociale într-un răspuns oferit deputatului PSD, Natalia Intotero.

Potrivit datelor, numărul copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate a scăzut, dață de anul 2011.

“În acest context este de menționat faptul că în conformitate cu datele Recensământului din anul 2011, aproximativ 3% din numărul total al copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani au sau au avut unul sau ambii părinți la muncă în străinătate, ceea ce reprezenta la acel moment un număr aproximativ de 116.000 de copii”, mai arată răspunsul.

Părinții care pleacă la muncă în străinătate trebuie să anunțe instituțiile abilitate.



(Următoarea știre) »