Se încearcă recuperarea unui utilaj din subteranul minei Paroșeni

Extracția cărbunelui a încetat la mina Paroșeni la sfârșitul anului trecut. Un utilaj a rămas însă în subteran, iar cei de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului încearcă să recupereze complexul mecanizat care a fost pus în funcțiune în anul 2004.

”În momentul de față el este într-o zonă îndiguită, urmează, când va fi posibil, conform regulamentului de securitate și sănătate în muncă și a legilor de securitate și sănătate în muncă, să putem intra în zonă pentru a-l recupera de acolo și de a-l aduce spre suprafață, după care vor urma procedurile legale de valorificare a lui”, a declarat directorul tehnic al Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, Petre Drăgoescu.

Oficialii Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului susțin că ar fi posibilă recuperarea complexului și valorificarea acestuia. Activitatea de producție de la mina Paroșeni a încetat la finalul anului trecut. În decursul a 51 de ani de exploatare neîntreruptă, din adâncurile pământului s-au scos cu sudoarea frunții a mii de mineri, exact 26.981.394 tone de carbune.

[slideshow_deploy id=’27126′]