Alocările financiare pentru turism sunt condiționate

Alocările financiare pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a domeniilor turistice din Valea Jiului sunt condiționate de Ministerul Turismului. Ministerul va aloca bani tuturor proiectelor, dacă administrațiile locale dovedesc că aceste investiții sunt eligibile și profitabile.

“Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, prioritatea de investiții 7.1, va finanța investiții în infrastructura în turism, cu respectarea principiului concentrării tematice și teritoriale, în vederea creșterii numărului mediu de salariați din stațiunile turistice, în cele 7 regiuni ale României considerate mai puțin dezvoltate. Bugetul total alocat acestei axe este de 129,10 milioane de euro. Pentru a fi eligibil prin POR, este necesar ca proiectele să respecte prevederile programului și să parcurgă toate etapele de evaluare prevăzute. Menționăm faptul că apelul de proiecte este unul competitiv, neexistând o alocare predefinită pentru fiecare localitate cu domeniu schiabil”, arată Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

De cealaltă parte, intenția Guvernului este de a realiza în Munţii Făgăraş cel mai mare domeniu schiabil din România, care va cuprinde peste 150 de kilometri de pârtii.

[slideshow_deploy id=’20328′]