Procesul civil deschis de Traian Berbeceanu, împotriva fostului șef al SRI Alba, mutat la Judecătoria Alba Iulia. Daunele morale pretinse sunt prea mici

Procesul civil deschis de fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, împotriva fostului șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, a fost mutat, miercuri, prin decizie a Tribunalului Alba, la Judecătoria Alba Iulia. Instanța a admis, astfel, excepția necompetenței materiale a Tribunalului Alba invocată de avocatul lui Tarnu care privea cuantumul daunelor morale pretinse, care nu depășesc 200.000 de lei.

Traian Berbeceanu a cerut daune morale de 150.000 de lei, pentru acuzații mincinoase și defăimătoare, după ce Tarnu a declarat la Antena 3 că i-a ”fabricat” dosarul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

”Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Alba invocată şi, în consecinţă: Declină competenţa de soluţionare a cererii formulată de reclamantul BERBECEANU TRAIAN în contradictoriu cu pârâtul TARNU IOAN, în favoarea Judecătoriei Alba Iulia. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10 ianuarie 2018”, se arată în soluția pe scurt.

În anul 2011, Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de poliţişti din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole şi a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracţional la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Încă de atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, contestând întregul dosar, pe care l-a catalogat ca fiind ”fabricat”.

De atunci datează, de altfel, disputa dintre cei doi foşti şefi ai unor instituţii foarte puternice din Alba.

Ioan Tarnu a făcut, în luna septembrie 2017, o serie de acuzaţii la Antena 3, care îl vizau atât pe Berbeceanu cât şi pe fostul său şef, Florian Coldea. El a povestit cum a fost ”vânat” şi ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.

”L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculeţe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoştea de peste 20 de ani”, a spus, printre altele, Ioan Tarnu.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’36590′]